Het ontstaan

Visie

 

Met de praktijk willen we een thuisgevoel creëren voor hulpverleners en patiënten. 

Een veilige, rustgevende en huiselijke sfeer staan centraal. We streven naar een klimaat die kansen biedt om jezelf te zijn en jezelf verder te kunnen ontwikkelen. Persoonlijke groei, (levens)kwaliteit en professionalisme zijn voor ons essentieel. 

 

Wat vind je bij ons? Een plek waar ... 

  • Falen een succes is!
  • Kwetsbaarheid je kracht laat zien!
  • Negatieve energie constructief wordt omgezet.
  • Actie wordt ondersteund vanuit innerlijke kracht.
  • Veiligheid prioriteit is voor zelfreflectie en zelfconfrontatie
  • Perfect imperfect een begrip is!
  • Een stap terug je vooruit helpt. 
  • Hoop jouw realiteit wordt. 
  • Verlangen voortkomt uit gemis. 
  • Jij je eigen koers bepaalt. 
  • Twijfel je verder brengt.
  • Stilstaan beweging wordt.
  • Kleine dingen groots zijn.
  • Kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit.
  • Het proces meer telt dan het resultaat, en dán het resultaat

Samen vormen we één team met oog voor de toekomst.

Het prille begin

 

Hiernaast een tekening van toen ik 12 was. Ik had net de film 'Fluke' gezien, een echte "blijtfilm". Ontroerende drama's zijn pijnlijk, maar ook inspirerend. In mijn verdriet en eenzaamheid ontdekte ik mijn verlangen naar verbinding, hoop, vriendschap en liefde. Iets wat iedereen verdient. In mijn fantasie vond ik contact met mezelf, al voelde het toen als hopeloosheid en gemis. Tekenen en schilderen bracht me een wereld vol hoop, dromen en schoonheid. Ik noem het de wondere wereld van kinderlijke onschuld, een intense ervaring die ik iedereen gun.

Het leven kan dit soms belemmeren. Mijn promotor (thesis) gaf me ooit de wijze raad om mijn kinderlijke onschuld nooit te verliezen. Hoe onhandig ik er ook mee kon zijn... Dat hielp me om mezelf te zijn en blijven, ondanks de chaos, de stormen, mijn impulsiviteit en worstelingen met intensiteit, ambitie en passie. Maar dit gaf alles bestaansrecht.

Geluk vind je alleen als je ervoor openstaat. Het is een momentopname, als je je beschermlaag even laat rusten. Paradoxaal genoeg voel je in die momenten soms meer controle dan ooit. Helaas naast de nodige pijn en verdriet, want hoe goed het ook voelde, het voelde al even bedreigend op dat moment. 

Het lichtje van die woorden en van mijn geluk begon pas jaren later te schijnen. Vaak zien we niet wat er vlak voor ons ligt als we alleen naar de toekomst toe leven zonder in het nu te zijn. Toch probeerde ik, bang en onzeker, bij mezelf te blijven.

Elke hechtingsrelatie, hoe klein ook, gaf me de moed mezelf te integreren. Regelmatig zeg ik: "schat door schade". We lijden schade en blijven onze schatkist leegschrapen, zonder te beseffen dat we die mogen vullen met wat we verdienen in een eerlijk en billijk samenzijn met anderen.

De wilg 

 

"De wilg (Salix alba) is onlosmakelijk verbonden met het water. Terwijl de els koning van het water genoemd wordt, kan men de wilg als zijn koningin zien. Een van de belangrijkste eigenschappen van de wilg is vruchtbaarheid. Steek je een takje in de grond, dan groeit daar meteen een boompje uit. Wilgen zijn goed bestand tegen wind en tijdelijke overstromingen dankzij hun veerkracht en taaiheid. De wilg kondigt het vroege voorjaar aan met zijn prille groen aan de takken. Wilgen zijn snelle groeiers. Ze hebben een voorkeur voor vochtige grond, omdat de zaden daarop snel kunnen ontkiemen. Wilgen hebben een grote behoefte aan licht. De kroon van de boom is onregelmatig net als de stam en de takken. Het geheel doet wat rommelig aan.

De wilg speelt een belangrijke rol in de mythologie, magie en folklore van vele culturen. Hij werd altijd in verband gebracht met dromen en kunstzinnige inspiratie. De wilg is de boom van de onweerstaanbare kracht van wedergeboorte. Er kan niet echt een nieuw begin zijn voordat de gebeurtenissen en verliezen van het verleden innerlijk verwerkt zijn. Daarom is de wilg een archetype van verdriet, stilte, verwerking en herwaardering. Daarnaast symboliseert de wilg vriendelijkheid, rust en bereidwilligheid." bron: https://hetbosderomarming.nl/de-wilg/